Sinds 2015 hebben we in Buurthuis de Poort een eigen locatie van het Repair Cafe. Met dit wereldwijde initiatief helpen we kosten te drukken voor bewoners, maar helpen we ook mee om de groeiende afvalberg te verkleinen.

Afgelopen jaar (2019) hebben we bijna 70% van alle binnengebrachte reparaties kunnen redden. We hebben hiermee ongeveer 230 mensen kunnen helpen, in vergelijking met 210 in 2019 en 198 in 2018.

In principe is er iedere vierde zaterdag van de maand een Repair Cafe in Buurthuis de Poort van 14.00 uur tot 16.00 uur. Om 15.45 uur wordt de laatste reparatie aangenomen, want er moet natuurlijk voldoende tijd zijn om te repareren.

Alles wat u onder uw arm mee naar binnen kunt meenemen mag u ter reparatie aanbieden. Reparaties van fietsen, laptops, klokken, koffiezetters, van speelgoed tot kleding. Het is allemaal mogelijk. We hebben bijna overal wel een vrijwilliger voor.

De enige zaken die niet mogen worden aangenomen zijn televisies en magnetrons. Hierbinnen zit hoogspanning en is te gevaarlijk voor onze vrijwilligers om aan te sleutelen.

Reparaties zijn gratis en u kunt geheel naar eigen inzicht een vrijwillige bijdrage in onze “spaarpot”doen. Van deze vrijwillige bijdragen kunnen wij later weer nieuwe gereedschappen of materialen aanschaffen. Uiteraard betaalt u wel zelf voor de eventuele materialen die nodig zijn om uw apparaat te kunnen repareren.

Repair Cafe Velp beschikt over een eigen facebook pagina. Houdt u die ook in de gaten voor de laatste nieuwtjes, nieuwe dat of bijzonderheden.

Graag tot ziens bij het Repair Cafe.